Historik 

Axel Andrèasson grundade nöjesfältet 1928. Innan dess hade han åkt runt tillsammans med sina föräldrar på marknader och sålt grönsaker och ägg som producerades hemma på gården.


Axel (höger) tillsammans med Brazil Jack (vänster)


Han var affärsman och tyckte att barnen skulle ha roligt på en marknad. Axel köpte då sin första attraktion som var en hästkarusell. Det gick bra för Axel och hans tivoli och verksamheten utvidgades efter hand med flera attraktioner.

År 1970 - 1995 övertog Axels son Leif verksamheten.
1995 Lämnade Leif över företaget till Mikael.

Mikael driver nu företaget med sin söner Kenny och Kevin och tillsammans håller de på att bygga upp verksamheten till ett världsledande företag. Tillsammans har nu familjen axlat ansvaret sedan 1995.

I dag har Axels Nöjesfält ett 50-tal karuseller och är Skandinaviens största ambulerande tivoli.

Då våra karuseller är mobila ger det oss möjlighet att besöka olika platser världen över så som Skandinavien, Europa och Asien.

Axels är idag så stort att det är indelat i 4 avdelningar, som ger oss en möjlighet att ha flera olika uppdrag varje vecka. Vi besöker ett 150-tal olika platser i Skandinavien året runt. Många av dessa platser har vi besökt i flera decennier, vilket gör att våra arrangörer har ett stort förtroende för oss.
Däribland de flesta större karnevaler, festivaler, marknader och byfester.

Mikael och hans barn Kenny, Kevin och Lillan som nu är 4:e generationen ansvarar idag för varsin egen avdelning av nöjesfältet.